Header
Antique Olive

Antique Olive
Hoewel "antique" (equivalent voor "romein" in de Amerikaanse typographische terminology) genaamd, is de Antique Olive eigenlijk een lineaire humanist lettertype naar de lijnen van de Gill Sans. Het is ontworpen in het begin van de jaren 1960 door de Franse typograaf Roger Excoffon, een art director en voormalig consultant van de in Marseille gevestigde “Fonderie Olive”. Als toevoeging op de basis letter, is de Antique Olive geproduceerd in medium, condensed, wide, bold, condensed bold, extra bold (bekend als Antique Olive Compact), en ultra bold (bekend als Nord). De basis vormen, in het bijzonder de letter O, lijken op een olijf, wat een van de karakteristieken is die Excoffon's lettertypen uniek maken.

Lewis Blackwell zei over het ontwerp, "Een poging om een meer geraffineerde schreefloze te bieden dan bij de Helvetica en Univers, maar het was te karaktervol en te laat om buiten Frankrijk te worden geaccepteerd."

Het lettertype kwam later beschikbaar als wrijfletter en digitale versies worden nu aangeboden door Adobe Systems en Linotype.Specificatie
Stijl:Schreefletter
Classificatie:Lineare Humanen
Uitgeverij:Fonderie Olive
Letterontwerper:Roger Excoffon