Header
Mistral

Mistral
Mistral is een script lettertype ontworpen door Roger Excoffon voor de Fonderie Olive lettergieterij, en uitgegeven in 1953. De Lettergieterij Amsterdam bracht in 1955 een versie op de markt.

Excoffon baseerde de vorm van het lettertype op zijn eigen handschrift. De lijn heeft een informele grafische kwaliteit vergelijkbaar met penseel en inkt. De kleine letters zijn zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten op een lijn in een mate ongebruikelijk in script fonts. Staarten zijn lang, en verhogen het gevoel van beweging. Het lettertype heeft verscheidene speciaal ontworpen ligaturen (die niet zijn gedupliceerd in digitale versies). In kleine letters is Mistral een echte verbinding script, vergelijkbaar met cursief schrijven.

Het lettertype werd gebruikt door de Anaheim Mighty Ducks op de beruchte "Wild Wing" jersey alleen gebruikt in de 1996-97 seizoen NHL.

In Australiƫ is het Mistral lettertype het best bekend voor de "het is zaterdag" deel van de "Hey Hey Het is zaterdag" logo. Het is ook het lettertype voor het Sandals vakantie Vennootschap.

"Mistral" en "Aeolus" (een soortgelijk lettertype) zijn de namen van twee schepen in gevaar gebracht door The Perfect Storm (2000) en verschijnen op een schip en de zwemvesten daar aan boord.

In de Filippijnen wordt het Mistral lettertype best bekend voor de "thuis te komen" een deel van de TV5 logo van 2001 tot 2004.

In 2011, werd het lettertype in hot-roze gebruikt voor het advertentie materiaal van de 2011 film "Drive."Specificatie
Stijl:Schreefloos
Classificatie:Script
Uitgeverij:Fonderie Olive
Amsterdam Type Foundry
Letterontwerper:Roger Excoffon
Variatie:Staccato 222